Lilat SM-finaaleihin!
Julkaistu: 27.03.2023 12.45

Lauantaina 25.3 pelattiin B-tyttöjen SM-sarjan välieräturnaukset. Lilojen turnaus pelattiin Maskussa ja vastassa oli Savonlinnan Ajo, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Maskun Kataja. Kovatasoinen turnaus oli siis luvassa. Tiedettiin, että hyvällä pelillä oli täydet mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon ja SM-finaalipaikkaan.

Ensimmäinen peli oli Savonlinnan Ajoa vastaan. Tämä oli ennakkoon meidän tarkein peli, koska Ajon kanssa todennäköisesti taisteltaisiin toisesta finaalipaikasta. Peli alkoi heikosti. Tytöt jännittivät ja peli ei lähtenyt millään käyntiin. Pahimmillaan oltiin 9-20 tappiolla. Erän lopussa saatiin kiri vielä päälle, mutta Ajo oli saanut liian ison kaulan ja sitä ei enää saatu kirittyä kiinni. Erä Ajolle lukemin 19-25.

Toinen erä alkoi vähän paremmin kuin ensimmäinen, mutta 6-6 tilanteen jälkeen Ajo otti ohjat ja kovalla hyökkäyksellä sai taas ison kaulan. Tilanteessa 12-20 näytti jo todella synkältä ja usko taisi loppua ainakin vaihtopenkillä 😊 Tämän jälkeen tapahtui kuitenkin jotain sellaista mitä ei vieläkään meinaa uskoa. Tytöt alkoivat pelaamaan rohkeasti, ottivat torjunnoilla kiinni vastustajan kovia ja korkealta tulevia hyökkäyksiä ja rohkeilla syötöillä saivat Ajon vastaanoton rikki. Erä lopulta Liloille 25-23! Aivan käsittämätön nousu!

Kolmas erä alkoi taas vähän heikosti ja Ajo pääsi 0-4 johtoon. Aikalisän jälkeen peli kuitenkin kääntyi Liloille ja loppuerän Ajo oli vastaanottavana osapuolena. Lilat vei erän 15-6 ja koko ottelun siis 2-1. Pelin jälkeen fiilikset olivat katossa! Tämä oli todella iso voitto finaalipaikan kannalta!

Kovin kauaa ei kuitenkaan ehtinyt juhlimaan, koska seuraava peli alkoi heti pienen hengähdystauon jälkeen. Vastassa oli Hämeenlinna, joka oli ennakkoon helpompi vastus, mutta ei missään nimessä helppo. Vastustajan puolella oli liigakokemusta mukana ja tiedettiin, että tulee korkealta ja kovaa 😊 Molemmat erät noudattelivat jo Ajo-pelistä opittua taktiikka eli annetaan vastustajalle ensin kunnon kaula ja sitten kurotaan kiinni😀 Helppoa ei siis ollut tämäkään peli, mutta lopulta molemmista eristä kaivettiin voitto lukemin 25-21.

Kaksi voittoa tarkoitti sitä, että jos Kataja voittaa seuraavassa pelissä Ajon, on finaalijoukkueet selvillä. Kataja hoitikin pelin 2-0 ja sen jälkeen Katajan ja Lujan porukoissa saatiin alkaa juhlimaan finaalipaikkoja! Viimeisessä pelissä finaalijoukkueet pelasivat vielä keskinäisen pelin. Vaikka tällä pelillä ei ollut enää finaalipaikan kannalta merkitystä, panoksena oli kuitenkin turnausvoitto ja ehkä hieman helpompi alkulohko SM-finaaleissa.

Lilojen Viimeinen peli oli siis Katajaa vastaan. Ensimmäinen erä mentiin tosi tasaisesti. Liloilla oli erän lopussa jo hyvä johto, mutta Kataja sai sen kirittyä kovalla syötöllä kiinni. Erä meni vastustajalle 26-24. Toiseen erään Lilat saivat hyvän tekemisen päälle ja veivät sen selvin numeroin 13-25. Kolmannesta erästä tuli taas erittäin tiukka. Liloilla oli ottelupallo tilanteessa 11-14, mutta Kataja sai johdon kirittyä kiinni jälleen kovalla syötöllä. Loppuun kuitenkin saatiin vielä tarvittava tsemppi päälle ja erä ja koko ottelu lopulta Liloille lukemin 1-2 (26-24, 13-25, 15-17).

Huikea turnaus Liloilta! Ensimmäisessä pelissä oltiin jo todella syvällä kuilussa ja finaalipaikka näytti karkaavan käsistä. Sieltä kuitenkin noustiin ja vielä jopa turnausvoittoon! Aivan uskomaton fiilis oli turnauksen jälkeen ja kotimatkalle oli mukava lähteä!

SM-finaalit pelataan 15.-16.4 Kempeleessä. Sinne lähdetään nauttimaan kaudella tehdyn kovan työn tuloksista. Finaaleihin eli Suomen TOP12 pääsy itsessään on jo huikea suoritus nuoremmilta B-tytöiltä!